Anker voor actieve hoop

Vind jouw bron van moed en hoop waar je steeds naar terug kan keren.

Iedereen die zich betrokken voelt bij de ecologische crisis zal het kennen: gevoelens van angst en machteloosheid, somberte en een verlangen naar een betere toekomst, een gevoel van verantwoordelijkheid en de (soms eenzame) zoektocht naar een eigen antwoord. Het kan een constant gevoel van stress geven, veel energie vragen en een schaduw werpen over alles.

Maar het nodigt ook uit dieper te kijken en persoonlijk te groeien.

Voor wie

Dit programma is voor iedereen die goed voor zichzelf wil zorgen. Het maakt niet uit of je alleen privé betrokken voelt bij de eco-crisis of hier ook als professional aan werkt.

Hopelijk geeft het bezig zijn met duurzaamheid je ook regelmatig energie. Maar het is niet altijd makkelijk in de waan van de dag om je actieve hoop te voeden als een project frustreert of een slecht nieuwsbericht je bereikt.

Inhoud

In twee bijeenkomsten met een afwisselend programma onderzoek je, geholpen door reflectievragen, theorie, visualisatie en meditatie, wat bij jou onder de oppervlakte leeft. Welke universeel menselijke, en heel persoonlijke gebieden in jou worden geraakt?

Het programma gaat niets van de zwaarte uit de weg, maar weet door toonzetting en verhalen het lichtvoetig en behapbaar te houden. Geïnspireerd door de boeken ‘The Courage to Be’, ‘De Zin van het Bestaan’, natuurlijk het werk van Joanna Macy over Actieve Hoop, en andere archetypische verhalen vertelt de begeleider over verschillende vormen van angst en moed.

Je krijgt zicht op de invloed die angst en wanhoop op jou heeft (in voelen, denken, waarnemen en handelen) en op jouw persoonlijke bronnen van moed en kracht. Dat kan een anker vormen voor de beoefening van actieve hoop. 

De bijeenkomsten geven je concrete handvaten hoe je je koers weer kunt hervinden, steeds weer contact kunt maken met die bronnen. Je sluit af met je anker waarmee je je eigen koers en kracht en moed steeds weer kunt hervinden.

Meedoen met anker voor actieve hoop

“Pas als je de moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou.”

Paulo Coelho

Begeleider

Deze module wordt verzorgd Mirjam Tirion-Ietswaart (1964)

Mirjam is zo’n 20 jaar zelfstandig coach en trainer. Opgeleid in integrale en Jungiaanse psychologie heeft zij jarenlang als begeleider bij het ITIP, school voor leven en werk, gewerkt.

Nu biedt zij naast haar coachingspraktijk online programma’s aan voor coaches en mensen die hun persoonlijke ontwikkeling willen voeden.

Rode draad in haar aanbod is het verbinden van je ‘dagelijkse ik’ met de diepe bron van betekenis, bezieling en kracht die in ieder van ons aanwezig is, zodat het dagelijkse gewone leven een uitdrukking wordt van dat wat voor jou van waarde is. Zij put daarbij uit de rijke bron van verhalen en wijsheid tradities en vertaalt die naar ons leven nu. Zij is co-auteur van de best-seller Dagboek van de Ziel, de zeven levensfasen .

Praktisch & Kosten

Dit zorgvuldig samengestelde programma bestaat uit een voorbereidingsopdracht en kort individueel startgesprek, twee begeleide online sessies van 2,5 uur uur in een groep en enkele opdrachten om voor jezelf of met een mede deelnemer aan te werken.

De kosten voor deelname, inclusief verstrekte materialen, zijn 215,- euro per persoon (excl. BTW). Zou dit je deelname belemmeren? Per groep zijn er 2 plekken beschikbaar tegen het gereduceerde solidariteit tarief van 95,- euro (ex. BTW).

De data van de eerstvolgende keer vind je in het aanmeldfomulier.

De groep is minimaal 6 en maximaal 8 mensen groot.

Wil je overleggen of dit programma iets voor jou is? Neem dan gerust even contact op.

Meedoen

Ervaringen

“Ik vond de intake met Mirjam vooraf erg fijn. Ik draag nog bij me: de mooie zinnen, de herkenning bij deelnemers, de vragen die me helpen om structuur te brengen in de chaos/emoties in mijn hoofd en hart en de goeie tips voor inspiratie”
Caroline Reijnen, van SoeverReijn.

“Ik haal er zelf persoonlijke punten uit hoe ik met klimaatverandering wil omgaan. In het algemeen haal ik eruit hoe goed het is om het er gewoon over te blijven hebben met gelijkgestemden. En de aandacht ook te hebben op de positieve kanten.”
– Anoniem

“Elke dag vol liefde is de moeite waard om geleefd te hebben. Prachtige reflectie op twijfels over het wel of niet kinderen krijgen door doemgedachten. Je hebt een keuze. Je kan zelf bijdragen aan de wereld waarvan jij droomt. Het pad staat nog niet vast. De mensen die de workshops geven van Deep Change Academy zijn fantastisch én de mensen die meedoen ook. Dit netwerk van betrokken, liefdevolle mensen geeft mij enorm veel steun en inspiratie. Online was erg handig.”
 – Merel Segers, The Footprinters.