Module: bijeenkomsten met impact

Bijeenkomsten deep faciliteren: betrokkenheid stijgt, ambities groeien en jij kijkt tevreden terug. 

Met een business as usual aanpak, krijgen we business as usual uitkomsten. Het standaard zaaltje, de standaard vergadering, de standaard training. Daar gebeurt te weinig. Leer verbindend en verdiepend faciliteren: deep faciliteren.

Je hebt de nodige ervaring opgedaan als facilitator, maar bent benieuwd hoe je die nog kan vernieuwen of verdiepen. En hoe die het beste ingezet kan worden voor duurzaamheid.

Deze dag geeft je de pijlers onder een verdiepende aanpak, die leidt tot deep change. De pijlers helpen je om jouw ervaring nog beter in te zetten en ontwikkelen. We gaan enkele werkvormen met elkaar in de praktijk ervaren en oefenen die gaan over het stellen van ambitieuzere, systeemveranderende doelen en die gaan over een bredere instemming en draagvlak creëren voor het bijdragen aan die doelen.

We worden hierbij geïnspireerd door bijvoorbeeld de werkwijze van Theory-U, Future Search en Deep Democracy en benutten ook de wijsheid en praktijkervaring die aanwezig is bij changemakers in de groep.

Jij bent als facilitator het instrument. Laat je verrijken, deze dag is je spiegel en puntenslijper!

Resultaten. Na deze dag heb je / kan je:

  • Pijlers voor deep change faciliteren. Deze kan je als check gebruiken voor je eigen draaiboeken.
  • Twee bruikbare werkvormen erbij. Een voor blokkades bij ambitieuzere doelen stellen en 1 voor bredere instemming verkrijgen.
  • Reflectie en antwoord op de vraag wanneer jij ‘verzaakt’ als facilitator. En de vraag wat je helpt om dat minder te doen, zodat je bijeenkomsten diepgaander en meer impactvol maakt.
  • Geprofiteerd van de magie van het moment en wat de groep nog meer kan brengen.
Meedoen met bijeenkomsten met impact

“Nieuwe vragen geven nieuwe antwoorden”

Begeleiders

Deze dag wordt verzorgd door Manu Busschots (1977) en Femke van Bree (1977):

Femke werkt als procesbegeleider bij het Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving (OFL) en heeft een achtergrond in (team)coaching, yoga en presencing/theory u.

Manu is de oprichter van de Deep Change Academy en begon in 2007 als opleider van coaches en teamcoach. Sindsdien verdiepte hij zich jaarlijks in manieren om groepen en processen verdiepend te begeleiden, waaronder handvatten uit de klimaatpsychogie, uit de methodiek van KlimaatGesprekken en uit de methodiek van Being the Change (ook bekend als: over de streep). 

Praktisch & Kosten

De dag is van 9.30-17.00 uur, in Amersfoort, op vijf minuten lopen van het station en met parkeerplek voor de deur. De kosten voor deelname, inclusief lunch, zijn 295,- euro per persoon (excl. BTW).

De datum van de eerstvolgende keer vind je in het aanmeldfomulier.

De groep is minimaal 6 en maximaal 10 mensen groot. 

Wil je overleggen of deze dag iets voor jou is? Neem dan gerust even contact op.

Aanmelden

Ervaringen

“Het is een fijne workshop is als je je skills als facilitator wil uitbreiden met technieken om de diepte in te gaan.
Met holding space en ruimte voor ieders mening.”
– Suzan Vink, dagvoorzitter, trainer en facilitator

“Een dag downunder met gelijkgestemde professionals, mooie oefeningen en waardevolle feedback en dat alles onder deskundige begeleiding:
een aanrader dus!”
– Robert Daverschot, Online Moderator, Speaker Coach, Co-Founder Safe Room Amsterdam