Boeklancering: netwerken, workshop en borrel

Met deze verbindende bijeenkomst vieren we het uitkomen van Manu’s boek: van duurzaamheid naar deep change. Van harte welkom bij dit inspiratie- en ontmoetingsmoment. Het is op vrijdagmiddag 29 maart 2024, een feestelijk begin van het paasweekend.

Voor wie?

De lancering is voor iedereen die wil dat we als een malle toewerken naar een ecopositieve wereld, maar wel op een fijne, positieve en verbindende manier.

Manu’s boek biedt handvatten voor moed, zelfzorg en meer impact maken, om precies dat makkelijker te maken.

Klik voor de omslag, inhoudsopgave en geïnterviewde changemakers die laten zien dat we al begonnen zijn aan die diepgaande verandering. 

Het maakt niet uit of jij je alleen privé betrokken voelt bij de transitie naar een ecopositieve wereld of hier ook in je werk mee bezig bent.

Iedereen die betrokken was bij het boek en/of interesse heeft is van harte uitgenodigd om zich te laten inspireren en anderen te ontmoeten! We verwachten circa 60 mensen. 

Door wie

De auteur van het boek en presentator van de boeklancering is Manu Busschots. Hij benadert de transitie, het sociale kantelpunt naar een nieuwe beschaving, vanuit zijn achtergrond als socioloog en decennia lange ervaring als gedragsveranderaar in de praktijk.

Beluister ook deze podcast waarin hij over het boek en over zijn levenspad naar steeds groter urgentie en impact rondom duurzaamheid vertelt.

Zoveel meer dan een boekpresentatie….

Natuurlijk krijg je het boek, maar daarnaast is er veel aandacht voor netwerken met andere duurzame doeners (in werkvormen en informeel). Leren vindt plaats door reflecteren, dus Manu zet je aan het denken, voelen en praten over belangrijke inzichten en handvatten uit het boek. Doorleef ze! Tot slot dragen we met onze komst bij aan deze geweldige locatie: de moestuin is een sociale werkplaats met biologische producten. Terwijl we feestelijk genieten van hapjes, drankjes en waarschijnlijk een zonnetje.

Helga van Leur, klimaatfluencer, ambassadeur weer, klimaat en duurzaamheid:

“Met dit boek heb je de belangrijkste handvatten in handen om aan de slag te gaan -en vooral door te zetten- in de tegenwind die hoort bij elke diepe transitie.” 

Programma: vrijdag 29 maart.

14.15 uur. Inloop en ontvangst

Met een feestelijk drankje en een klein moment van bijpraten

14.45-15.15 uur. Opening en de kracht van samen

Een verbindende kennismaking met alle aanwezige duurzame doeners en verschilmakers en het verhaal en de bedoeling achter het boek.

15.15-16.30 uur. Workshop van duurzaamheid naar Deep Change

Presentatie van zeven kernconcepten en hefboom handvatten uit elk hoofdstuk van het boek, met telkens reflectie en uitwisseling of doorvoelen.

16.30 uur. Napraten met borrel

Feestelijke afsluiting, met een drankje en wat lekkere vega hapjes tot uiterlijk 18 uur voor wie wil.

Locatie & kosten

De boeklancering is op een prachtige locatie aan de rand van Utrecht, die duurzaamheid en deep change ademt: de moestuin in Maarschalkerweerd. 

De Moestuin is een sociale onderneming. Een stichting met maatschappelijke impact als belangrijkste doel. Een groene plek waar mensen met een kwetsbaarheid op een veilige manier weer mee kunnen draaien in de maatschappij. Samen onderhouden ze de moestuin, oogsten de groenten, bakken de taarten. Alles biologisch. 

Adres: Laan van Maarschalkerweerd 2, 3585 LJ Utrecht.

Dit is vijf minuten lopen vanaf Utrecht Stadion Galgewaard, of ongeveer 15 minuten fietsen vanaf Utrecht Centraal. Er is ook een eigen parkeerterrein.

De kosten voor deelname aan dit event zijn 45,- euro inc. BTW. Die kosten zijn 24,50 euro voor het boek van 250 pagina’s en 20,50 euro voor de locatie, hapjes, drankjes en workshop.

Wil jij erbij zijn en het boek krijgen? Koop hier je ticket.