Verandering versimpelen

Op deze heidag voor jezelf kan je aan de slag met je verandervraag. Je gebruikt Theory U als tool voor transformatie om te verhelderen wat je te doen staat.

Zoveel ideeën en plannen, maar wanneer kom je eraan toe? Waar moet je de meeste tijd instoppen, om de grootste, diepste impact te maken? En kan je aanpak beter, is er een verborgen hefboom om nog in te zetten? Ondertussen kan je niet alles doen, trekt de waan van de dag aan je en doorzie je de complexiteit slecht. 

Wil jij onderzoeken wat voor jou een manier kan zijn om meer duurzame impact te gaan maken? Sta je op een kruispunt en weet je niet welke afslag voor jou de goede is? Gaan de veranderingen waar jij je mee bezig houdt te langzaam, te oppervlakkig en zoek je naar manieren om dat te doorbreken. Wil je weten wat jou te doen staat in een complexe vraag, verandering versimpelen?

De training Verandering Versimpelen veranderen is een soort ‘heidag voor jezelf’ en helpt je om met meer rust en diepgang een antwoord te vinden op deze vragen. Je leert op een nieuwe manier met je verandervraag om te gaan onder ervaren en stimulerende begeleiding. Zo komt er meer helderheid en wordt het eenvoudiger om je keuze te maken of volgende stappen te zetten.  

Voor wie?

Je bent een professional die werkt aan duurzaamheid vanuit een rol die verandering aanjaagt: bijvoorbeeld projectleider, manager, adviseur of ondernemer. Of je aarzelt over de sprong maken naar werken aan duurzaamheid.

Inhoud en opzet

Theory U is het raamwerk voor de dag dat we stapje voor stapje behandelen en gebruiken als gids voor je reflectie.

De eerste stap is om je vraag te kaderen en verscherpen en mogelijk nog te verdiepen. De kwaliteit van de vraag bepaalt de potentie van het antwoord.

In de tweede stap ga je oefenen met op verschillende manieren waarnemen wat er nu speelt: wat is helpend of hinderend? De Theory U tool laat jou je verbinden met hoofd, hart en lichaam, en laat je leren door het te ervaren.

In de derde stap is er ruimte voor wandelen, niet weten, bezinken, verstillen, intuïtief en innerlijk weten toevoegen aan wat al bekend was.

In de volgende stap onderzoek je tegenkrachten en potenties, in jezelf en in de wereld om werkelijk op weg te gaan naar de toekomst die jij graag wilt zien. 

Aan het einde van de dag gaat het over ‘stepping into the future’, het uitkristalliseren van de eerste stappen die jij gaat zetten voor diepe verandering. 

Zo kom je niet alleen verder in jouw eigen vraagstuk, maar leer je ook wat Theory U is en hoe je de diverse methodes hiervan kan inzetten.

Door deze dag samen met andere professionals die werken aan duurzaamheid te volgen, ontstaan inhoudelijk mogelijk ook sterke ideeën en verbindingen in het delen met elkaar om verdiepend te veranderen.

Pluspunten

Jij vraagt je vaker af hoe jij je impact zo groot mogelijk kan maken en zo goed mogelijk kan aanpakken. Met deze dag krijg je deze pluspunten erbij:

  • Een hele heidag: volledige focus
  • Ervaren begeleiding en inspirerende gelijkgestemden
  • Transformatietools uit Theory U direct toepassen

Zo maak je makkelijker die sprong of doorbraak waar je naar zoekt.

Resultaten. Na deze dag heb/kan je:

  • Helderheid op jouw vraag en doel. Je weet wat je te doen staat, kan vanuit focus en toewijding verder stappen zetten;
  • Je doet concrete inzichten op die jou helpen om stappen te zetten en keuzes te maken, zodat je leiding geeft vanuit de gewenste toekomst;
  • Je begrijpt wat Theory U is en hoe je het toepast als tool voor diepgaande, structurele verandering;
  • Je hebt zelf ervaren hoe verschillende technieken uit Theory U werken zodat je ze ook na de training kan toepassen op andere verandervragen.
Meedoen met verdiepend veranderen

“Leadership is about being better able to listen to the whole than anyone else can.” 

Otto Scharmer – grondlegger Theory U

Begeleider

Deze dag wordt verzorgd door Mariëtte Alblas (1983)

Mariëtte werkt sinds 2009 aan organisatieveranderingen als consultant, trainer en coach. In 2019 nam zij het besluit dit alleen nog maar te doen voor organisaties die bijdragen aan een gezondere toekomst en sprong ze van de ene op de andere dag in het diepe.

Sindsdien begeleidt zij deelnemers in verschillende (persoonlijk) leiderschapsprogramma’s en geeft ze trainingen voor onder andere Entrained en  SchoolvoorCoaching over Theory U.

De trainingen en workshops die Mariëtte geeft zijn altijd een combinatie tussen theorie en praktijk, tussen begrijpen en ervaren, weten en voelen.

 

Praktisch & Kosten

De dag is van 9.30-17.00 uur, wisselend in Amersfoort of aan de rand van de Hilversumse hei.

De kosten voor deelname, inclusief vega lunch, zijn 325,- euro per persoon (ex. BTW). Zou dit je deelname belemmeren? Per groep zijn er 2 plekken beschikbaar tegen gereduceerd solidariteit tarief van 145,- euro (ex. BTW).

De datum van de eerstvolgende keer vind je in het aanmeldfomulier.

De groep is minimaal 6 en maximaal 10 mensen groot. 

Wil je overleggen of deze dag iets voor jou is? Neem dan gerust even contact op.

aanmelden

Ervaringen (van Theory U in 1 dag)

De perfecte introductie als je met theory U en een eigen vraag aan de slag wil

De workshop heeft me een scherper inzicht gegeven in de oordelen en angsten die ik nog heb op een bepaald thema in m’n leven. Door dit inzicht durfde ik het ook direct ‘aan te gaan’ en heb ik direct dezelfde week nog stappen gezet om dit te doorbreken

Mariëtte weet met haar passie en enthousiasme voor Theory U mij als deelnemer te inspireren en mee te nemen in de reis door de U. Door de oefeningen en het duiken in Theory U heb ik een aantal mooie nieuwe inzichten gekregen waarmee ik meteen concreet verder aan de slag kan