Dagtraining: faciliteren met impact

Leer bijeenkomsten faciliteren met impact: de betrokkenheid stijgt, ambities groeien en jij kijkt trots terug. 

Met een business as usual aanpak, krijgen we business as usual uitkomsten. Onze toekomst verdient beter dan ‘bla, bla, bla’ en gesprekken die nauwelijks tot verandering leiden. Het standaard zaaltje, de standaard vergadering, de standaard training. Daar gebeurt te weinig.

Leer faciliteren met impact: verbindend, verdiepend, verschil makend. Leer deep faciliteren.

Voor wie?

Je hebt de nodige ervaring opgedaan als facilitator, maar bent benieuwd hoe je die ervaring nog kan vernieuwen of verdiepen. Je begeleidt bijeenkomsten over duurzaamheid of wil die meer gaan faciliteren. Denk aan bijeenkomsten waarbij mensen nieuw zijn (themaworkshop, ketenoverleg, congres en dergelijke), en denk aan reguliere overleggen die meer moeten gaan opleveren (teamoverleg e.d.). 

Deze training is minder geschikt voor mensen die bijeenkomsten willen leren faciliteren en meer geschikt voor mensen die al kunnen faciliteren en daarvoor zoeken naar een training met nieuwe werkvormen, reflectie en feedback. 

Wat gaan we doen?

De training geeft je de zeven pijlers voor deep faciliteren, waardoor je faciliteert met impact. De pijlers helpen je om jouw ervaring nog beter in te zetten en ontwikkelen. We gaan enkele werkvormen met elkaar in de praktijk ervaren en oefenen die gaan over het blootleggen en vergroten van de motivatie en die gaan over een bredere instemming en draagvlak krijgen voor samen werken aan die doelen.

We worden hierbij geïnspireerd door bijvoorbeeld de werkwijze van Theory-U, socratische gespreksvoering en Deep Democracy en benutten ook de wijsheid en praktijkervaring die aanwezig is bij changemakers in de groep.

Jij bent als facilitator het instrument. Laat je verrijken, deze dag is je spiegel en puntenslijper!

Resultaten. Na deze dag heb je / kan je:

  • Pijlers voor deep change faciliteren. Deze kan je als check gebruiken voor je eigen draaiboeken.
  • Enkele bruikbare werkvormen erbij. 
  • Antwoord op de vraag wat jou meer impact kan doen hebben als facilitator. 
  • Geprofiteerd van de magie van wat deze groep gelijkgestemden kan brengen.

Met deze extra bagage worden je bijeenkomsten verdiept en meer impactvol.

Ja, ik doe mee

“Nieuwe vragen geven nieuwe antwoorden”

Begeleiders

Deze dag wordt verzorgd door Manu Busschots (1977) en Femke van Bree (1977):

Femke heeft haar sporen verdiend als coach en procesbegeleider binnen de rijksoverheid, onder meer bij RVO, het Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving (OFL) en heeft een achtergrond in (team)coaching, yoga en presencing/Theory U.

Manu is de oprichter van de Deep Change Academy en begon in 2007 als opleider van (team)coaches. Sindsdien verdiepte hij zich jaarlijks in manieren om groepen en processen verdiepend te begeleiden, waaronder handvatten uit de klimaatpsychologie, systeemdenken en systemisch werken en uit de methodiek van Being the Change. 

Praktisch & Kosten

De dag is van 9.30-17.00 uur, in Amersfoort, op vijf minuten lopen van het station en met parkeerplek voor de deur.

De volgende training is op vrijdag 8 november. Kan je dan niet? Kijk dan op ons aanmeldformulier voor data verderop in het jaar. 

De kosten voor deelname, inclusief lunch, zijn 325,- euro per persoon (excl. BTW). Zou dit je deelname belemmeren? Per groep zijn er 2 solidariteitplekken beschikbaar tegen het gereduceerde tarief van 145,- euro (excl. BTW).

De groep is minimaal 6 en maximaal 10 mensen groot. 

Wil je overleggen of deze dag iets voor jou is? Neem dan gerust even contact op.

Aanmelden

Ervaringen

“Het was een waardevolle en inspirerende dag om zo eens ‘aan de andere kant’ te mogen zitten. Het was fijn en interessant om nieuwe werkvormen en gespreksvormen uit te proberen.
Het heeft me ideeën gegeven om zelf mee aan de slag te gaan wanneer ik weer als dagvoorzitter of spreker voor een (grote) groep sta. Het niveau van de andere deelnemers was ook hoog wat heel fijn was!”

– Mirjam van Laarhoven
Founder SeDGe

“Een heerlijke, goed georganiseerd dag, waar je even weer je puntjes op de i kunt zetten voor de verschillende processen die je faciliteert. Met veel praktische en diverse werkvormen om direct mee aan de slag te kunnen.”

Heleen Lansink-Marissen
De Melktapperij

 

“Een dag downunder met gelijkgestemde professionals, mooie oefeningen en waardevolle feedback en dat alles onder deskundige begeleiding: een aanrader dus!”

– Robert Daverschot
Online Moderator, Speaker Coach, Co-Founder Safe Room Amsterdam

“Het is een fijne workshop is als je je skills als facilitator wil uitbreiden met technieken om de diepte in te gaan.
Met holding space en ruimte voor ieders mening.”

– Suzan Vink
Dagvoorzitter, trainer en facilitator