Module: van Freeze naar Flow

Train je gezamenlijke en natuurlijke weg uit crisisgevoelens. Met diep voelen komt er nieuwe ruimte.

Wie zich verdiept in de eco-crisis kan overweldigende emoties krijgen zoals onmacht, frustratie, murwheid en eenzaamheid. 

Mensen lijken massaal de weg kwijt, terwijl de wijsheid van de natuur vrijwel ongebruikt blijft. 

Als je vast komt te zitten in boosheid, angst of lamslaat, dan gaat dit ten koste van je gevoel van belonging, effectiviteit en bovenal: je eigen flow en levenslust.

Op deze dag, met veel lichaamsoefeningen, maak je een belevingsreis in je eigen emotionele wereld, het gezamenlijke emotionele veld én leer je meer over de natuur als inspiratie voor een gezamenlijke weg uit een crisis. Met de natuur en onze menselijke natuur als gids voor hoe co-regulatie en gedeelde veerkracht werkt. 

  • Je leert herkennen hoe jij je natuurlijke zelf in de weg zit (freeze) en
  • Je leert over hoe je overweldigende vastgezette emoties samen kan vrijmaken.
  • Je leert zo weer (her)verbinden met jouw natuur, je levenslust en saamhorigheid. Je flow!

Je komt de dag lichter en geïnspireerd uit, met werkvormen die je kunnen helpen bij lastige emoties en inspiratie om te werken met de natuur, het levensweb, als leermeester.

Meedoen met van Freeze naar Flow

“You don’t need to do everything. Do what calls your heart. Effective action comes from love. Love is unstoppable, and it is enough’” 

Joanna Macy

Begeleider

Deze dag wordt verzorgd door Leonie Stekelenburg (1976). 

Leonie raakte als kind geïnspireerd om toe te werken naar het soort samenleving dat beschreven staat in Thea Beckman’s “Kinderen van Moeder Aarde”. Na een studie waarin ze complexe systemen leerde bestuderen, gevolgd door tien jaar ervaring in het bedrijfsleven op strategisch en bestuursniveau, besefte ze dat de systemen alleen getransformeerd kunnen worden, als we ook werken aan de denkkaders en het bewustzijn dat ze heeft voortgebracht.

Sindsdien heeft ze via meerdere leerwegen op dat vlak (o.a Joanna Macy, somatisch lichaamswerk en deep ecology) een eigen antwoord gevonden op de vraag hoe echte transformatie van het levensweb werkt.

Vanuit haar bedrijf ‘Being the Web of Life’ biedt ze ook een jaartraject aan voor iedereen die hierin meer zoekt dan een startdag.

Praktisch & Kosten

De dag is van 9.30-17.00 uur, in Amersfoort, op vijf minuten lopen van het station en met parkeerplek voor de deur. De kosten voor deelname, inclusief lunch, zijn 345,- euro per persoon (excl. BTW).

De datum van de eerstvolgende keer vind je in het aanmeldfomulier.

De groep is minimaal 6 en maximaal 10 mensen groot. 

Wil je overleggen of deze dag iets voor jou is? Neem dan gerust even contact op.

aanmelden

CORONA:

Uiteraard houden we rekening met de dan geldende maatregelen en informeren we je vooraf nog hierover.