De Deep Change Academy brengt mensen die werken aan duurzaamheid bij elkaar voor persoonlijke ontwikkeling en het versterken van ‘sociale kantelpunt’ vaardigheden, zoals communiceren, faciliteren en creëren. Onze trainingen zijn tot steun in een vaak uitdagende, soms frustrerende rol.

De Deep Change Academy is in 2020 opgericht door Manu Busschots, vlak nadat de corona pandemie toesloeg. Velen zouden dat een slecht moment vinden, maar hij gelooft dat je altijd kan kijken naar wat er wel kan en dat er geen tijd is om te wachten op ‘een crisisvrij’ moment. 

Hij heeft een groep van ervaren professionals om zich heen verzameld en samen vormen zij de Academy.

Onze begeleiders

Suzanne Pepping
1980

Suzanne Pepping is oprichter van Lelieproject en expert in transformatie van mens en samenleving. Ze begeleidt mensen, groepen en organisaties die bouwen aan de toekomst met kennis van Transformatiekunde, Transformatief Leiderschap en #doenwatklopt. Ze is ook voorzitter van de Stichting Michaël Derkse Foundation en toezichthouder in het primair onderwijs.

Viva Meessen
psycholoog, 1956

Viva heeft tientallen jaren ervaring als coach en opleider van coaches en begeleider van teams en conflictsituaties. Ze is medeauteur van het ‘Praktijkboek conflictcoaching’.

De afgelopen jaren heeft ze zich met name toegelegd op het geven van leergangen over dialoogprocesbegeleiding en over ‘Je ware natuur’, gebaseerd op het gedachtegoed van John P. Milton, ecoloog en oprichter van Way of Nature. Wat Viva kenmerkt is een combinatie van diepgang, deskundigheid en luchtigheid. Zij heeft een liefde voor mensen en hun verschillen, conflict, geweldloze communicatie en dialoog.

Vanuit haar bedrijf biedt ze ook leergangen aan voor iedereen die hierin meer zoekt dan een startdag.

Femke van Bree
1977

Femke werkt als procesbegeleider bij het Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving (OFL) en heeft een achtergrond in (team)coaching, yoga en presencing/theory u.

Miriam Tirion-Ietswaart
1964

Mirjam is zo’n 20 jaar zelfstandig coach en trainer. Opgeleid in integrale en Jungiaanse psychologie heeft zij jarenlang als begeleider bij het ITIP, school voor leven en werk, gewerkt.

Nu biedt zij naast haar coachingspraktijk online programma’s aan voor coaches en mensen die hun persoonlijke ontwikkeling willen voeden.

Rode draad in haar aanbod is het verbinden van je ‘dagelijkse ik’ met de diepe bron van betekenis, bezieling en kracht die in ieder van ons aanwezig is, zodat het dagelijkse gewone leven een uitdrukking wordt van dat wat voor jou van waarde is. Zij put daarbij uit de rijke bron van verhalen en wijsheid tradities en vertaalt die naar ons leven nu. Zij is co-auteur van de best-seller Dagboek van de Ziel, de zeven levensfasen.

Leonie Stekelenburg
1976

Leonie raakte als kind geïnspireerd om toe te werken naar het soort samenleving dat beschreven staat in Thea Beckman’s “Kinderen van Moeder Aarde”. Na een studie waarin ze complexe systemen leerde bestuderen, gevolgd door tien jaar ervaring in het bedrijfsleven op strategisch en bestuursniveau, besefte ze dat de systemen alleen getransformeerd kunnen worden, als we ook werken aan de denkkaders en het bewustzijn dat ze heeft voortgebracht. Sindsdien heeft ze via meerdere leerwegen op dat vlak (o.a Joanna Macy, somatisch lichaamswerk en deep ecology) een eigen antwoord gevonden op de vraag hoe echte transformatie van het levensweb werkt. Vanuit haar bedrijf ‘Being the Web of Life’ biedt ze ook een jaartraject aan voor iedereen die hierin meer zoekt dan een startdag.

Mariëtte Alblas
1983

Mariëtte werkt sinds 2009 aan organisatieveranderingen als consultant, trainer en coach. In 2019 nam zij het besluit dit alleen nog maar te doen voor organisaties die bijdragen aan een gezondere toekomst en sprong ze van de ene op de andere dag in het diepe.

Sindsdien begeleidt zij deelnemers in verschillende (persoonlijk) leiderschapsprogramma’s en geeft ze trainingen voor onder andere Entrained en SchoolvoorCoaching over Theory U.

De trainingen en workshops die Mariëtte geeft zijn altijd een combinatie tussen theorie en praktijk, tussen begrijpen en ervaren, weten en voelen.

Over de oprichter

Manu Busschots (1977) is oprichter van de Deep Change Academy, zodat zijn vakmanschap en liefde voor het coachvak kon gaan samenvallen met zijn verlangen voor een wereld met liefde voor al het leven.

Eerder richtte hij KlimaatGesprekken op, dat startte als een workshop voor vrienden en zijn vrouw in 2016 en dat nu jaarlijks duizenden mensen bereikt in heel Nederland (in België ontstond Klimaatcontact) en dat in 2022 de duurzame dinsdag prijs won. 

Persoonlijke ontwikkeling aanbieden aan mensen is voor Manu een eer, een vak en een levenswerk. Denk aan:

Tot slot ook: Levenservaring. Hij is onder meer vader van drie kinderen (geboren 2009, 2011 en 2013) en sinds 1996 bij zijn vrouw. Hij groeide op in een moeilijk gezin, en dat leerde hem dat je door coaching en training later alsnog tot volle bloei kan komen.

“Mensen noemen mij vriendelijk, rustig, deskundig, doortastend en inspirerend.”

De Deep Change Academy is MVO partner

Sinds 2023 is Deep Change Academy partner van MVO Nederland, waardoor we beloven om ook met ons eigen bedrijf, inclusief de ketens waar wij onderdeel vanuit maken, de toekomst alvast vorm te geven en voor te leven. Denk aan: locaties met groen en bereikbaar met OV/EV, vega lunches en samenwerkingspartners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Ons back office team

Jorine van der Wurff

Jorine is de echte ‘regelaar van alles’ bij de Academy en (bijna) altijd vrolijk. Ze gelooft dat we allemaal een rol (kunnen) hebben in het verbeteren van onze wereld, zowel op duurzaam als sociaal vlak. En na vele jaren gewerkt te hebben als Executive / Personal Assistant in het internationale bedrijfsleven, maakt ze zelf de loopbaan switch om alleen nog duurzame en sociale ondernemers te ontzorgen. Ook in haar dagelijks leven met haar man en 3 kinderen is ze constant bezig om te kijken welke bewuste en duurzame keuzes ze kunnen maken betreffende spullen, voeding, wonen en kleding. Dat noemt ze een proces waar ook veel te leren is en kijken wat het beste bij ons past.

Vanuit haar eigen bedrijf ondersteunt ze nog andere organisaties.


Onze klanten en community

Het aanbod van de Academy is voor iedereen die werkzaam is voor een eco-positieve samenleving. Je bent bijvoorbeeld zzp’er, ambtenaar bij een overheid- of onderwijsorganisatie of werkt bij een zakelijke dienstverlener. 

Hoe anderen ons ervaren? Dit zegt bijvoorbeeld Elisah Pals, initiatiefnemer van Zero Waste Nederland:

“Voor mij is de Deep Change Academy heel helpend en steunend. Tools, gesprekken, activiteiten die helpen zijn. Om vorm te geven aan de gevoelens die opkomen, en om vorm te geven aan de acties die nu nodig zijn.”

Je kan meer ervaringen lezen bij onze trainingen. 

Onze alumni komen onder meer uit deze organisaties:

Waarom kiezen voor de Deep Change Academy?

Lees over onze visie, werkwijze en inspiratie

  • Van binnen naar buiten. Geen trucjes en technieken of wat je zou ‘moeten doen’, maar ontdekken wat bij je past en wat jij zou willen doen. Je diepste impact ontstaat als je dingen doet die echt bij jouw drijfveren en kwaliteiten passen. Hoe kan jij ontwikkelen wat bij jou past? 
  • Persoonlijk. Jij als compleet en uniek mens. Een deep changemaker verbindt hoofd, hart en handen. Acties zonder hoofd, hart en ziel gaan nergens heen. Maar hoofd, hart en ziel zonder handen ook niet. We leren dus niet alleen door kennisoverdracht, maar ook door voelen en ervaren. Onze groepen zijn maximaal 10 mensen groot en bij de meeste van onze programma’s hoort 1op1 coaching. Zo is persoonlijke aandacht gegarandeerd.
  • Onze begeleiders en manier van werkenwalk the talk’. Onze begeleiders zijn, mogelijk anders dan bij andere opleidingsinstituten, doordrongen van de alarmerende feiten van de eco-crisis, en hebben daar hun balans en rust in gevonden. We zijn open, mild en menselijk over leven en werken in een oud systeem, onderweg naar een nieuwe wereld. In alles wat we doen streven we naar een ecopositieve wereld. Zo zijn onze locaties met OV bereikbaar en onze lunches heerlijk veganistisch.
  • We zijn geïnspireerd voor deep change. De bodem onder ons aanbod komt uit het werk van Joanna Macy (deep ecology), Jem Bendell (deep adapation), Michael Derkse (natuurlijke verandering), Roman Krznaric (deep time) en andere diepgaande transformatiedenkers en verbinders. In de podcast ‘klimaattherapie’ hoor je ook meer over het gedachtengoed en de werkwijze van De Academy, aflevering 25, met oprichter Manu Busschots. En natuurlijk in zijn boek ‘van duurzaamheid naar deep change’.

Onze locaties

De locaties van De Deep Change Academy zijn in het midden van het land (op de lijn Hilversum-Apeldoorn), of online. Locaties zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en we stimuleren altijd carpool mogelijkheden voor deelnemers.

Locaties hebben veel licht, lucht en groen, zodat het makkelijker is om te voelen dat we onderdeel zijn van de natuur. De verzorging op locatie ademt duurzaamheid en aandacht uit.