Deep Changemaker circles

Leer hoe je meer duurzame impact maakt en hoe jij je frisse moed vergroot. Samen met andere duurzaamheidsprofessionals.

Voor wie?

De circles zijn voor iedereen die werkt aan een eco-positieve samenleving. Je bent bijvoorbeeld zzp’er, ambtenaar bij een overheid- of onderwijsorganisatie of werkt bij een zakelijke dienstverlener. Je zou meer willen doen of bereiken, maar hoe dan?

Stel jij jezelf deze vraag?

Hoe kan ik mijn duurzame werk meer impact laten krijgen?

Dat snappen we, want jij weet dat de huidige verduurzaming tekortschiet. Er is deep change nodig: snel, breed en diepgaand. En wat je nu doet, is vaak goed werk, maar veel ‘binnen de lijntjes’ van business as usual, voor ‘de usual suspects’ of op een te kleine schaal. Of wel belangrijk, maar het komt niet voort uit jouw eigen vuur en vermoeid en geeft twijfels.

Zou je dit willen weten?

Wat kan ik doen, dat echt bij me past? En is dat genoeg? Waarmee of hoe maak ik het meeste verschil? Zodat ik tevreden en energiek kan zijn door mijn werk.

Misschien sta je zelf ook op een kruispunt in je leven, ben je druk met van alles maar zonder focus of ben je op zoek naar een volgende stap. Het is moeilijk om daar goed aan toe te komen, door de waan van de dag. En uitzoeken hoe jij met zo min mogelijk inspanning zoveel mogelijk verschil maakt is ook lastig.

Bij impact maken, hoort vaak de volgende vragen.

Hoe krijg ik anderen mee, hoe creëer ik draagvlak of mobiliseer ik mensen zodat we taken kunnen verdelen? Hoe kan ik meer mensen laten inzien hoe urgent dit is en dat wij mensen verbonden zijn met al het leven? 

Vorige deelnemers aan de circles begonnen met dit soort vragen en vonden hun antwoorden. Als jij ze herkent, dan nodigen we je uit om mee te doen.

De circles zijn niet voor mensen die duurzaamheid niet belangrijk vinden. Ze zijn wel voor mensen voor wie eco herstel een onderdeel is van een mooiere wereld, maar die voor zichzelf nog onderzoeken welk ideaal of welke waarde hun vuur het meeste aanwakkert.

Volg de introductie

Wat de circles je opleveren

Lekker in je vel. Vitaliteit en persoonlijk leiderschap. Je leert hoe je maximaal energie kan krijgen en overhouden en die optimaal kan benutten. In plaats van dat je te weinig tijd of energie (over) hebt voor al je ideeën. 

Meer impact door verbinding. Je leert hoe je samen met anderen meer bereikt en en hoe je anderen meer bereikt. In plaats van teveel alleen of zelf doen of teveel alleen de ‘ususal suspects’ bereiken. En uiteraard maak je verbinding met je mede duurzaamheidsprofessionals uit de circle. Je kan terecht bij de groeiende Deep Changemaker gemeenschap.

Meer impact door veranderkracht. Je leert hoe je werkelijke deep change initiatieven herkent, creëert of helpt opbloeien. In plaats van je kostbare tijd te besteden aan duurzame schijnbewegingen. En hoe je daar betere gesprekken over voert.

Hoor de ervaringen van weervrouw en oud deelneemster Margot Ribberink

Hoe werken de Deep Changemaker circles?

Samen ben je sterker. De circles bieden een ontspannen, veilige en persoonlijke omgeving met inspiratie en antwoorden op je praktijkvragen. We komen zes keer bij elkaar en je hebt twee persoonlijke coachgesprekken.

Noem het opleiding plus intervisie. De intervisie is het inbrengen van jouw situatie, aanpak en vragen en hier met elkaar over uitwisselen. De opleiding zit hem in de know how vanuit de begeleiders op het vlak van klimaatpsychologie, loopbaancoaching, bewegingsopbouw en persoonlijk leiderschap. Zij kennen systeem- en social change wetmatigheden. Ze weten wat helpt om 100% aan te staan en ervoor te gaan. Ze weten hoe je een leidende coalitie bouwt. Ze hebben ervaren hoe je vormen kan vinden die versnellen, verbreden of verdiepen. En hoe je ervoor kan zorgen dat succes niet (meer) alleen van jou afhankelijk is.

Of noem het loopbaan- en leiderschapscoaching in een groep. Want de circles bieden een vast reflectie moment en frisse ogen die meedenken met je aanpak, kwaliteiten en motivatie. In de circles gaan we er vanuit dat elke deelnemer ook wat te brengen heeft. De begeleiding zorgt ervoor dat dit optimaal uitgewisseld kan worden en coacht, prikkelt en nodigt uit om je leiderschap invulling te geven.

Je kan pas meedoen aan de circles als we elkaar kennen. Zo zorgen we ervoor dat de groep een aanvulling en inspiratie vormt voor elkaar en echt past bij wat jij zoekt, Die kennismaking kan in een online introductie of vrijblijvend maar verplicht telefoongesprek. De groep is minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers groot.

 • Doelengesprek: 1op1 kennismaken, wat wil je dat de circles opleveren?
 • Circle 1: 100% aanstaan
 • Circle 2: Op koers blijven, balanceren
 • Circle 3: Steun. Team en thuispubliek
 • Voortganggesprek.
 • Circle 4: Creatie is iteratie
 • Circle 5: Meer impact. Opschalen, systemen veranderen, e.d.
 • Circle 6: Finishing touch: samen met de groep bepalen we het thema voor circle 6.

Deelnemers krijgen toegang tot de alumni community. Voor alle oud deelnemers organiseren wij minstens een keer per jaar, een alumni-event waar ontmoeting en uitwisseling helpen om de kracht van de Deep Changemaker community te benutten en verder op te bouwen. En er zijn diverse andere groepjes en activiteiten van en door alumni.

meld je aan

Hoe werken en begeleiden we?

We werken vanuit enkele gemeenschappelijke uitgangspunten:

 • Van binnen naar buiten. Je diepste impact ontstaat als je dingen doet die echt bij jouw drijfveren en kwaliteiten passen.
 • Praktisch en casegericht. We reflecteren en coachen elkaar over hoe de tips en theorie steeds voor jou persoonlijk van waarde kunnen zijn.
 • Menselijk. Niet alles zal bij jou passen en soms heeft het leven heeft ups en downs, maak je fouten, et cetera. Geen boekenwijsheid kopieren, maar levenswijsheid vergroten.
 • Holistisch. Een deep changemaker verbindt ziel, hoofd, hart en handen.

Inspiratie voor de Deep Changemaker Circles komt o.a. uit het werk van Joanna Macy (deep ecology), Jem Bendell (deep adapation), Michael Derkse (natuurlijke verandering), Roman Krznaric (deep time) en Deep Democracy. In de podcast klimaattherapie hoor je ook meer over de Deep Change Academy (aflevering #25).

Begeleider: Manu Busschots verzorgt sinds 2009 de leergang coachend leiderschap bij SchoolvoorCoaching en in 2013 verscheen zijn coachboek voor managers. Begin 2016 richtte hij KlimaatGesprekken op, waarvoor nu honderden vrijwilligers actief zijn in heel Nederland (en België heeft  Klimaatcontact). Het werk van KlimaatGesprekken ontving in 2022 de duurzame dinsdag prijs en verdient sinds 2020 een plek in de duurzame 100.

Co-begeleiderSuzanne Pepping is oprichter van Lelieproject en expert in transformatie van mens en samenleving. Ze begeleidt mensen, groepen en organisaties die bouwen aan de toekomst met kennis van Transformatiekunde, Transformatief Leiderschap en #doenwatklopt. Ze is ook toezichthouder in het primair onderwijs. Suzanne is co-begeleider bij circles 1 tot en met 3 en de slotcircle. 

ik doe mee!

Praktisch: kosten, tijden

Voor deelname aan de zes circles en twee individuele gesprekken is de reguliere prijs 1.625 euro (ex. BTW). Zou dit je deelname belemmeren? Per groep zijn er ook 2 plekken beschikbaar, voor het gereduceerde solidariteit tarief van 745,- euro (ex. BTW). En voor particulieren en ZZP’ers is betalen in termijnen mogelijk.

De circles zijn in Amersfoort. Goed bereikbaar met het OV en we stimuleren carpoolen waar mogelijk.

Ze vinden plaats op vrijdagen van 9.15-12.15 uur.

Op het aanmeldformulier staan de data voor een volgende groep.

De coachgesprekken kunnen tijdens een wandeling in de groene bossen van Apeldoorn, of online. Na aanmelding ontvang je opties voor je startgesprek en voor je voortgangsgesprek. In het startgesprek maken we kennis en bespreken we je wens, situatie en vragen. Hoe wil jij werken aan deep change? 

Twijfel je of de circles iets voor jou zijn? Neem dan gerust even contact op of doe mee met de kosteloze online introductie.

 

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder.”

Ervaringen

“De circles kwamen voor mij op een goed moment om na een zwangerschapsverlof goed stil te staan bij mijn volgende stappen. Ik ging erin met een dilemma van of-of opties en kom er steeds meer achter, dat als ik dicht bij mezelf blijf en stap voor stap dingen kan laten ontstaan dat het ook en-en kan zijn en dat mijn impact zo het grootst is en echt past bij mijn verlangen voor deze wereld.”

Rinske Wessels, zelfstandig ondernemer werkend aan de duurzame en betrokken stad

“Ik hou heel erg van dingen samen doen en heb echt leuke mensen ontmoet in de circles, waardoor precies dat ook gegroeid is! Ik ervaar nog steeds dezelfde urgentie om met duurzaamheid aan de slag zijn, maar het voelt minder als druk. Meer als leuk om met elkaar verder te kunnen brengen. De nieuwe inspiratie en modellen die langskomen prikkelen me elke keer weer om niet teveel in hetzelfde te blijven hangen wat ik al jaren ken en kan, maar om mijn impact te gaan vergroten.”

Merel Segers, zelfstandig ondernemer in duurzaamheidsanalyses en -communicatie

“Het is heel fijn om te kunnen sparren met mensen die echt begrijpen dat we haast hebben en te delen met elkaar wat dit kan oproepen bij je. De circles helpen me om oog te hebben voor mijn eigen duurzame energie en deze te behouden, terwijl ik ook ideeën opdoe voor het vergroten van mijn impact.”

Dr. Loes Kreemers, gedragswetenschapper bij de HvA

“Wat ik zo fijn vond aan Manu en Suzanne als begeleiders is dat ze een hele open en aanmoedigende groep ervan maken, terwijl ze tegelijkertijd de moed hebben om iemand uit te dagen als er meer in zit, of ander gedrag beter zou helpen – voor iemands welzijn of impact. Persoonlijk heb ik tools gevonden om in alle contacten die ik heb veel meer de harten van mensen aan te spreken. Ook mijn profiel als ZZP’er is op de schop gegaan door de circles, waardoor ik nu makkelijker werk krijg dat past bij de impact zoals ik hem wil maken.”

Margot Ribberink, meteoroloog, spreker en dagvoorzitter klimaat en duurzaamheid, 1ste weervrouw TV (RTL)

De circles hebben me geholpen om veel scherper te krijgen met welke kwaliteiten van mij ik het meeste impact kan en wil maken. Door de aanmoedigende sfeer onderling en de coaching heb ik dat vervolgens al in een eerste initiatief omgezet om meer te gaan schrijven voor de wijk over duurzaamheid en werk te maken van mijn passie: duurzaam leven bereikbaar maken voor iedereen. Ik spreek nu veel meer vanuit mijn hart en merk dat dit verschil maakt voor mezelf en anderen. De vele tips en inzichten van de circles kan ik ook de komende jaren nog meer inzetten om zo mijn impact te vergroten.“

 Jasper Neyssen, duurzame verbinder en procesbegeleider bij Spectrum