Boek Manu Busschots in wording: van duurzaamheid naar deep change

Door Manu Busschots

Tijdens de gortdroge Nederlandse zomer van 2022 ging het weer borrelen: ik wil een nieuw boek schrijven. In de zomer van 2023, met een brandend en door hitte getergd zuid Europa, maakte ik het af.

De titel is Van duurzaamheid naar deep change. Tips voor moed en meer impact

Dit boek is voor duurzame doeners die werken aan duurzaamheid en dromen van eco-herstel. Hoe zorg je voor je eigen energie en actieve hoop bij de enorme uitdagingen van deze tijd? Hoe houd je de moed erin bij tegenslag in een wereld in verval? Wanneer doe je genoeg en hoe zorg je dat je zelf in balans blijft? Het helpt je om je impact te vergroten en moedigt je aan om vanuit je eigen kracht bij te dragen aan de sociale kanteling naar een nieuwe beschaving die goed is voor ál het leven.

Deze nieuwe beschaving vraagt om meer dan duurzaamheid: deep change.

Deep change is geen toekomstdroom: de beweging is al ingezet. Veel staat onder druk of zal verloren gaan, maar wij kunnen het tij keren naar een nieuw soort leven. Dit boek geeft inspirerende voorbeelden en interviews met verschillende changemakers en een visie op dat nieuwe leven. Het laat zien hoe jij kunt bijdragen aan systeemverandering en hoe je duurzame schijnbewegingen voorkomt. Het geeft tips over effectieve klimaatcommunicatie, voor campagnes en gesprekken, die de welwillende meerderheid tot meer actie beweegt.

Een oppepper voor iedereen die het leven lief heeft en niet wil opgeven.

Over de auteur

Manu Busschots (1977) studeerde sociologie en specialiseerde zich de afgelopen jaren in de klimaatpsychologie. Hij is oprichter van de Deep Change Academy en heeft ruime ervaring als coach en trainer van leiders en duurzaamheidprofessionals. De eveneens door hem opgerichte stichting KlimaatGesprekken groeide in enkele jaren uit tot een landelijk fenomeen dat veel media-aandacht kreeg en al diverse duurzaamheidsprijzen won. In dit boek verwerkt hij de lessen die hij meenam uit zijn sociologiestudie, zijn ervaring met persoonlijke coaching en leiderschap en zijn maatschappelijk ondernemerschap.

 

Wil jij het als eerste lezen? 

Het boek is nu (september 2023) bijna geheel geschreven. Het vraagt nog wat redactie en herschikken, maar daarna kan het opgemaakt en uitgegeven worden.

Je kan op twee manieren op de hoogte blijven: 

  1. Meld je aan voor de maandelijkse reflectieflits. Dat is de inspiratiemail voor duurzame doeners, vanuit persoonlijke ontwikkeling en kennis van de psychologie.
  2. Laat je interesse alvast weten via het onderstaande contact formulier en dan kan jij straks als het is uitgegeven het als eerste lezen.