Stiltedag, met natuurwandeling

Met deze dag laad jij jezelf weer op, met energie, inspiratie en mogelijk nieuwe antwoorden.

Deze stiltedag met natuurwandeling is om jezelf op te laden en om een moment voor jezelf te krijgen. Om even niets te hoeven, alles stress los te laten, stil te staan. Je kan in alle rust onderzoeken wat er bij jou leeft, naar boven komt en wat jou versterkt.

Voor wie?

De dag is voor iedereen die goed voor zichzelf wil zorgen. Het maakt niet uit of je alleen privé betrokken voelt bij de eco-crisis of hier ook als professional aan werkt.

Als jij je betrokken voelt bij duurzaamheid dan kan je rusteloos worden door een gevoel van urgentie, stress ervaren of uitgeput raken door frustratie, machteloosheid en zorgen. 

Hopelijk geeft het bezig zijn met duurzaamheid je ook regelmatig energie. Maar het is niet altijd makkelijk in de waan van de dag om te verzachten en verstillen en contact te houden met de inspiratie en liefde van waaruit jij je idealen nastreeft.

 

Door wie

In de stilte en de natuur ontdek je weer wat bij je past en wat jou voedt om ‘te kunnen genieten van het feestje, terwijl wij ons inzetten dat het ook zo lang mogelijk duurt’ – zoals de begeleider van deze stiltedag, Manu Busschots, zei in de podcast Klimaattherapie. Manu heeft sinds 2010 ervaring met meditatie, retraites en natuurbeleving in verschillende tradities. Beluister alvast eens een podcast of rust en eenheidsmeditatie van hem. 

 

Ik doe graag mee

Koesteren van natuurpracht, jezelf rust gunnen en liefdevol zijn.

Programma & werkwijze

De dag biedt de eenvoud van de stilte. Enkele vragen, verhalen of gedichten zetten de deur naar jouw bezieling open. En kunnen landen in stilte en rust.

Dan een fijne veganistische lunch.

Vervolgens gaan we onderweg voor een stiltewandeling, voor bewuste tijd in de natuur. De frisse lucht stroomt je longen in, de zon verwarmt je huid, de vogels klinken in je oren en je ogen zien misschien een eekhoorntje of een specht.

Tot slot het afronden en oogsten van de dag, om de overgang naar de ‘wereld van het doen’ weer te maken. Met ruimte voor creatieve expressie of verdere rust om te borgen wat die dag voor jou verhelderd is. Er is de mogelijkheid voor een kort persoonlijk gesprekje met de begeleider. We zijn met 5 tot 8 mensen.

We mediteren en doen soms een visualisatie met elkaar, eerdere ervaring hiermee is niet nodig. 

Praktisch & Kosten

De dag is van 10.00-17.15 uur, in de omgeving van Hilversum, op loopafstand van de natuur. We verblijven op een vogelrijk natuurterrein in een stevige, ruime tipi. 

De volgende stiltedag is op vrijdag 11 oktober. Kan je dan niet? Latere data vind je in het aanmeldformulier. De dagen vinden plaats bij de wisseling van de jaarhelften: van het lichte en warme deel, naar de donkere en koudere helft van het jaar.

De kosten voor deelname, inclusief vega lunch, zijn 97,- euro per persoon (ex. BTW). Zou dit je deelname belemmeren? Per groep zijn er 2 plekken beschikbaar voor het gereduceerde solidariteit tarief van 47,- euro (ex. BTW).

Wil je overleggen of de stiltedag iets voor jou is? Neem dan gerust even contact op.

Ervaringen

“Dankjewel Manu, heel fijn gefaciliteerd. En applaus voor de lunch (heerlijk!) en jouw timemanagement, heel knap om zoveel rust en ruimte te ervaren en toch op tijd klaar te zijn :)”

“Ik vond het een fijne dag. Ik heb van de stilte en de meditaties genoten. Een belangrijk inzicht voor me was dat ik meer ruimte mag maken voor spelen. Een ander belangrijk inzicht was dat ik wat meer mildheid mag betrachten naar mijzelf, iets meer mag glimlachen om wat is, dat ik genoeg ben en genoeg doe. “

– Felix van Vugt, Lerarenopleider en onderwijskundige HU Instituut Archimedes

“Het was ontzettend fijn om een dag in rust en stilte door te brengen. De meditaties en prikkelende vragen hielpen erg om inzichten en emoties boven te laten drijven.”

“Ik wilde erg graag een dag verstillen, rust vinden en aandacht hebben voor mezelf en wat er leeft. En dat is gelukt.”