Blogs

Intentie

Blog – door Manu Busschots

Werken vanuit een heldere intentie is een belangrijke pijler voor persoonlijke leiderschap.

Om te beginnen richt het je eigen aandacht: alles dat kansen (of bedreigingen) geeft voor jouw intentie valt je meer op.

Het richt ook de aandacht van de anderen om je heen: het kan werken als een magneet en vaak leidt het ertoe dat mensen je gaan helpen als zij kansen zien.

Daarom besteden we veel aandacht in de Deep Changemaker Circles aan je diepste verlangen. Wie dat kent, kan makkelijker intenties bedenken. En het helpt je bij keuzes maken in wat je gaat doen. Wat je gaat doen is nooit een doel op zich, maar een middel voor de intentie. Dus in het geval van de trainingen van de Deep Change Academy: als een training niet goed aanslaat, dan helpt het niet om een groeiende gemeenschap te bouwen. Hoe dierbaar hij mij ook is, hij zal dan moeten verdwijnen of veranderen. Het idee om solidariteitsplekken per training te introduceren is ook zo ontstaan: ik wil namelijk meer mensen per training die mee kunnen doen. Bovendien past het bij een andere intentie: dat geld of ongelijkheid in de samenleving geen obstakel zou moeten zijn om samen te werken aan een mooiere wereld.

Sommigen mensen vinden het werken vanuit intenties maar vaag, maar zoals je merkt kan ik het dus vrij concreet uitleggen en gebruiken. Niettemin geloof ik ook dat er een ‘vaag’ effect is aan het werken met intenties. Dat geloof ik omdat ik vaker heb meegemaakt in het leven dat een intentie een onverwacht en bijna onverklaarbaar effect had. Zo doen we een visualisatie in de Deep Change Maker circles die gaat over het ontvangen van een duurzaam lintje – in 2030. Vanuit de gedachte dat dit kan helpen om de weg erheen en de inhoud waarvoor te verhelderen. Deze visualisatie deed Elisah Pals ook toen ze meedeed in het voorjaar van 2023. Ruim een half jaar later, dit najaar kreeg ze daadwerkelijk zo’n duurzaam lintje op duurzame dinsdag! Magisch.

Deze maand weer een mooie reflectievraag voor jou, deep changemaker. 

Reflectievraag


We vinden het leuk om te horen wat deze reflectie je brengt. Spreekt dit onderwerp je aan, wil je je impact vergroten en tegelijkertijd je vitaliteit als changemaker bewaken, neem dan contact met ons op.

Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen de balans tussen vitaliteit en veranderkracht te bewaren? Volg dan eens een gratis, online introductiesessie.

Wil je dit soort reflecties, met persoonlijke aanleiding vanuit mij, eens per maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de reflectieflits.

Hartelijke groet en graag een keer tot ziens,

Manu Busschots